LIMUN ETARSKO ULJE 10ML

550,00  RSD
troškovi isporuke nisu uključeni

Opis

Ulje potrebno svakom domaćinstvu zbog svog dejstva.

Dobiva se ceđenjem kore ploda.

Dejstvo :

Vrlo je prijatnog mirisa i antiseptičkog dejstva , može se koristiti u difuzeru radi dezinficiranja prostora u kome se boravi. Naročito je preporučljivo u vreme gripe i sl. Aktivira i pojačava odbrambene snage organizma time što pospešuje stvaranje belih krvnih zrnaca. Odlično čisti jetru. Svojim sastojcima ovo etarsko ulje ima preventivno i lekovito dejstvo na prehladu i grip.

Osvežava, okrepljuje duh, sprečava putnu mučninu, smiruje nervni sistem, čisti emocije.

Deluje na sistem za varenje (stimuliše rad jetre i pankreasa, protiv dijareje, za suzbijanje crevnih paraita), korisno je kod proširenih vena, hemoroida i arteroskleroze.

Protiv infekcija usne duplje, upale desni. U kombinaciji sa drugim uljima koristi se za lomljive i proširene kapilare jer jača zidove krvnih sudova. Pomaže kod kožnih bolesti, stimuliše rad limfnih žlezda. Doprinosi smanjenju gustine krvi i poboljšava mikrocirkulaciju.Pomaže kod varikoznih vena, tromboze.

Botanički naziv: Citrus limon

Zemlja porekla: Italija 

Način dobivanja: stiskanjem kore ploda biljke

Aktivni sastojci: limonen, beta pinen, gama terpinen, geranial

Koristan za negu masne kože i tretman ispucalih kapilara.
Deluje protiv seboreje (kože glave i lica).
Protiv braon pigmentacija kože i staračkih fleka.
Uklanja bradavice i ublažava tegobe nastale od ujeda insekata, može se koristiti kao repelent.

Upotreba:
Jačanje imuniteta kod dece: utrljati 2 kapi etarskog ulja limuna u dečje tabane ujutro i uveče.
Osvežavanje prostora: Staviti 5-10 kapi etarskog ulja u raspršivač/difuzer ili u bocu sa raspršivačem i poprskati po prostoru.
Jednu kap ovog ulja možemo utrljavati na predeo žulja, čuklja ili bradavice ujutru i uveče, svakodnevno, sve dok se promene u potpunosti ne povuku.
Prošireni kapilari: potrebno je da utrljmo 1-2 kapi etarskog ulja limuna, kako bi poboljšali cirkulaciju i smanjili pritisak na krvni sud.
Da održimo i produžimo svežinu voća/povrća: potrebno je da napunimo činiju vodom, dodamo 2-3 kapi etarskog ulja limuna, ubacimo voće/povrće i ostavimo 15 minuta da odstoji.

Dezinfekcija radnih površina, kako u kuhinji, tako i u drugim prostorijama : u vodi rastvorimo 3-5 kapi etarskog ulja limuna i poprskamo po željenoj površini.

Upotreba etarskog ulja limuna je veoma korisna nakon pranja ruku jer ih možemo dodatno dezinfikovati.


Fotosenzitivno je, pa se nakon nanošenja na kožu, ne smemo izlagati suncu 72h.

Test : pomešati 1-2 kapi etarskog ulja u 5 ml maslinovog ili nekog drugog baznog ulja i nekoliko kapi mešavine naneti na unutrašnju stranu podlaktice, pratiti da li postoji preosetljivost.

Informacije

Kategorije
Proizvođač

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar