LAVANDA ETARSKO ULJE 10ML

450,00  RSD
troškovi isporuke nisu uključeni

Opis

Dobiva se destilacijom cveta lavande.Zove se i majkom svih ulja.

Dejstvo : Miris lavande otklanja nervnu iscrpljenost i poboljšava mentalnu aktivnost.

Prva pomoć kod stresnih situacija, lupanja srca i visokog pritiska. Smiruje, pomaže kod migrene, glavobolje ( u kombinaciji sa etarskim ulje nane ), depresije, nervne napetosti i stresa, pomaže kod nesanice.

Protivupalno i antibakterijsko dejstvo etarskog ulja lavande korisno je kod infektivnih bolesti disajnih puteva ( infekcije grla, grip, kašalj, prehlada, bronhitis, zapušenje sinusa, laringitis, upala krajnika, astma ).

Koristi se u obliku pare ili se maže ( razblaženo sa baznim uljem u 50 ml 15-20 kapi ulja lavande ) na kožu vrata, grudi i leđa.

Pomaže kod probavnog trakta (upale debelog creva, zarazne dijareje, zapaljenja creva, parazita i crevnih glista) jer podstiče proizvodnju želudačnih sokova i žuči. Kod urogenitalnog sistema (upale mokraćnog mehura, veneričnih oboljenja, za eliminaciju menstrualnih tegoba) pomaže u vraćanju hormonalne ravnoteže.

Može da pomogne i kod problema u usnoj duplji (čir, ciste, afte, upale desni). Koristi se kod raznih poremećaja na koži  (rane, povrede, opekotine, crvenilo kože, infekcije) jer ubrzava zarastanje.

Kod lečenja akni deluje tako što zaustavlja bakterije koje uzrokuju početnu infekciju, regulišu preterano izlučivanje gnoja uzrokovano hormonima i smanjuje ožiljke nakon zarastanja akni. U kombinaciji sa kamilicom pomaže kod ekcema.

Redovna masaža lavandinim uljem koristi za bolove uopšte (smanjuje i eliminiše glavobolju, reumatske i druge bolove u mišićima). Veoma je dobar dezodorans, kako za ličnu upotrebu, tako i za osveženje prostorija. Od velike je koristi u proizvodnji kozmetičkih preparata za negu normalne i masne kože i kose ( gubitak kose, alopecija, vaške) .

Botanički naziv 1: Lavandula hibrida

Zemlja porekla : Srbija

Način dobivanja: Destilacija vodenom parom

Aktivne supstance: linalil acetat, linalol, lavandulil acetat, terpinen 4-ol, alfa terpineol, cineol


U slučaju glavobolje, etarsko ulje lavande sa etarskim uljem nane se namaže na slepoočnice, čelo, vrat.
Kod problema sa nesanice staviti par kapi lavandinog ulja u difuzer. Takođe se može primeniti tako da se po kap ulja utrlja u stopala pre odlaska na spavanje. Ovaj postupak je generalno koristan i za smirenje, kao i udisanje mirisa ulja iz bočice u situacijama kada smo izloženi stresu.

Ukoliko se nakon ujeda pčele ili drugog insekta na koži pojavio otok i usled toga osećamo svrab, potrebno je da nanesemo na to mesto kap lavandinog ulja, kako bismo ublažili tegobe.

Ako postoji problem sa ispucalim usnama ili kožom, čisto organsko ulje lavande možemo utrljati na ispucali predeo. To će ublažiti neprijatan osećaj i doprineti regeneraciji kože.

Herpes simplex možemo uspešno tretirati tako što ćemo kap lavandinog ulja naneti direktno na promenu, čim se prvi znaci herpesa na usni pojave.Veoma je korisno i u borbi protiv peruti.

Širom sveta je poznato efikasno dejstvo lavande u borbi protiv moljaca i drugih insekata. Sami možemo napraviti pamučne kuglice na koje ćemo naneti nekoliko kapi ulja od lavande. Možemo ih staviti u ormare sa vešom, posteljinom i drugim stvarima.


Test : pomešati 1-2 kapi etarskog ulja u 5 ml maslinovog ili nekog drugog baznog ulja i nekoliko kapi mešavine naneti na unutrašnju stranu podlaktice, pratiti da li ima promena.

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar