ETARSKO ULJE MENTA 10ML

500,00  RSD
troškovi isporuke nisu uključeni

Opis

Dobiva se destilacijom biljaka ubranih u cvetu.

Glavni sastojak mente je mentol koji joj daje vrednost i široku primenu. Primena: U bogatom izboru primene menta se preporučuje onima koji pate od glavobolje nezavisno od toga da li je vezana za faktore vegetativnog nervnog sistema, loše probave, meteoroloških faktora (vetar, vazdušni pritisak ili vlažnost vazduha), napetosti u vratu, groznice, prehlade, upale sinusa i umora. Pročišćava disajne puteve, eliminiše nazeb i prehladu.

Leči tegobe sistema za varenje kao što su mučnina, nagon za povraćanje, grčeve, nadimanje.

Kod dojilja potpomaže lučenje mleka i deluje protiv začepljenja mlečnih kanala. Za one koji putuju pomaže u slučaju mučnine prilikom vožnje autom, avionom, kao i morske bolesti. U higijeni  usta se koristi za izradu toaletnih voda sa dezinfekcionim dejstvom za ispiranje usta, u kozmetici za negu masne kože.

Izaziva znojenje i deluje na bilo koju vrstu temperature, od porodiljske do one koja prati infektivne bolesti (posebno grip). Zaustavlja sekreciju prilikom prehlade, upale sinusa, akutnog bronhitisa i olakšava iskašljavanje, smiruje upalu sluznice. Ima sposobnost da čisti krv. Sprečava upale mokraćnih puteva. Dobro je za dezinfekciju kože, potpomaže zarastanje i stimuliše perifernu cirkulaciju.Ublažava svrab pri ujedu insekata.

Botanički naziv: Mentha piperita

Zemlja porekla: Indija

Način dobivanja: Destilacija vodenom parom

Aktivni sastojci: mentol, menton, eukaliptol, mentil acetat, limonen

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar